رییس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه مازندران:

تاسیس مرکز تندرستی دانشگاه، گامی بلند در راستای اصلاح سبک زندگی افراد جامعه است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکتر رزیتا فتحی رییس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه مازندران، در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه به تبیین و تشریح لزوم ساخت و تجهیز سالن تندرستی دانشگاه و فواید آن برای دانشگاه مازندران و سایر اقشار جامعه پرداخت.

براساس این گزارش، دکترفتحی با اشاره به این که بدون شک تندرستی مهمترین سرمایه انسان است و یکی از عواملی که سلامتی را به خطر میاندازد وجود ناهنجاریهای جسمانی است، گفت: تغییر شیوه زندگی افراد جامعه از فعال به غیرفعال باعث بروز مشکلات و عوارض جسمانی در آحاد مختلف جامعه شده است، به گونهای که گاهی سلامت جسمانی افراد را تحت الشعاع خود قرار داده و افراد به بیماریهای مختلف دچار میشوند.

رییس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی هدف از ساخت و تجهیز مرکز تندرستی در دانشگاه را  کمک به ارتقای عملکرد ورزشکاران و همچنین پاسخگویی آزمایشهای استاندارد و خدمات مشاوره و ورزش و تندرستی برای آحاد جامعه دانسته و افزود: دانشگاه مازندران با این دیدگاه، اقدام به تاسیس بزرگترین مرکز ارزیابی و پایش تندرستی در استان و کشور کرده است.

دکتر فتحی ادامه داد: مرکز ارزیابی و پایش تندرستی دانشگاه مازندران در شهریور 1396 افتتاح شد و مجهز به پیشرفتهترین دستگاههای ارزیابی و سنجش سلامت حرکتی و ورزشی در کشور است. این مرکز به عنوان تنها مرکز تحقیقاتی عملیاتی در سطح استان مازندران بوده و هدف از ارزیابی در آن، اولا آگاهی افراد از وضعیت بدنی خود بر اساس شاخص های فیزیولوژیک، ساختار اسکلتی و قامتی و نیز معیارهای آمادگی جسمانی میباشد و در مرحله بعد پیشنهادات لازم براساس نتایج حاصله که متناسب با شرایط موجود هر فرد میباشد ارایه میشوند.

رییس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی یادآور شد: این مرکز که در نوع خود در سطح کشور بینظیر است، با جذب متخصصان و پژوهشگران برتر حیطه علوم ورزشی، خدمات خود را در حیطههای فوقالذکر با بالاترین کیفیت و اعتبار علمی ارایه مینماید. مرکز ارزیابی و پایش تندرستی دانشگاه مازندران با بهرهگیری از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته، در حال حاضر در بخشهای سلامتی، ورزشی، پژوهشی، آموزشی و بازتوانی مشغول ارایه خدمات به مراجعان به این مرکز میباشد.

وی افزود: انجام معاینات بدنی و حرکات اصلاحی، آنتروپومتری، بیوفیدبک و سنجش سطح استرس، فوت اسکن و سنجش فشار کف پایی، اسپیرومتری و سنجش عملکرد ریه، تست ورزش و سنجش عملکرد قلبی-تنفسی از جمله خدمات اصلی این مرکز میباشد.

دکتر فتحی در ادامه با اشاره به این که از تاریخ 15 مهرماه تا 20 اسفند 1396 جمعاً 128 نفر در مرکز تندرستی دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتهاند، اظهار داشت: نتایج فنی و تخصصی حاصل از عملکرد مرکز، لزوم وجود چنین مراکزی در سطح کشور را به روشنی آشکار مینماید.83 درصد از مراجعان به مرکز از مشکلات اضافه وزن رنج میبردند که 29 درصد از آنها دارای چاقی خطرناک بودهاند. ارزیابیهای عضلانی-اسکلتی مراجعان نیز شیوع بالای ناهنجاریها و مشکلات عملکردی را نشان میدهد. شیوع ناهنجاریهای اسکلتی-عضلانی بسیار زیاد بوده و در مجموع بیش از 78 درصد از مراجعان از ناهنجاریها و مشکلات اندام تحتانی، 60 درصد مشکلات گردن و شانه، 45 درصد مشکلات کمر و لگن و بیش از 72 درصد از ضعف عضلانی و کاهش انعطاف و دامنه حرکتی رنج میبردهاند.

رییس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه در پایان گفت: تاسیس مرکز تندرستی دانشگاه گامی بلند در راستای اصلاح سبک زندگی افراد جامعه است که انشاالله اثرات مثبت و موثر این حرکت رو به جلو و آیندهنگر در مدت زمانی کوتاه، به شکل ملموس در سطح جامعه قابل درک خواهد بود.

روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه های گروهی