رییس دانشکده شیمی عنوان کرد:

معرفی و گزارش فعالیت های انجام شده در دانشکده شیمی

رییس دانشکده شیمی عنوان کرد:

معرفی و گزارش فعالیت های انجام شده در دانشکده شیمی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکتر سکینه اصغری  رییس دانشکده شیمی دانشگاه مازندران در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه، به معرفی و همچنین گزارش اهم فعالیت های انجام گرفته در این دانشکده پرداخت.

دکتر اصغری در ابتدا به معرفی دانشکده پرداخته و با اشاره به این که دانشکده شیمی دانشگاه مازندران با قدمتی بیش از 40 سال، از اولین دانشکده های دانشگاه مازندران است که در سال 1355 با هدف تربیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی فعالیت خود را آغاز نموده است، افزود: این دانشکده سپس از سال 1364 با پذیرش دانشجوی کارشناسی شیمی فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود را در همه مقاطع کامل نموده است.

رییس دانشکده شیمی ادامه داد: درحال حاضر در این دانشکده، 22 عضوهیات علمی در 5 گروه آموزشی مشغول به فعالیت می باشند. البته 4 عضو هیات علمی پیشکوت در دو سال اخیر بازنشسته شده اند که هنوز با دانشکده همکاری دارند و دانشجویان از تجربیات ارزشمند آنها بهره مند می شوند. به زودی 3 عضو هیات علمی جوان و جدید که در فراخوان 96 پذیرفته شده اند نیز در دانشکده حضور خواهند یافت.

وی سپس به یکی از افتخارات این دانشکده اشاره و اظهار داشت: سه تن از اعضای هیات علمی این دانشکده(دکتر جهانبخش رئوف، دکتر رضا اوجانی و دکتر محمود تاج بخش)  در شمار 1% دانشمندان برجسته جهانیISI  محسوب  می شوند. در حال حاضرحدود 480 دانشجوی کارشناسی در دو گرایش شیمی محض و شیمی کاربردی، حدود 190 دانشجوی کارشناسی ارشد و 200 دانشجوی دکترای شیمی در 5 گرایش در این دانشکده مشغول به تحصیل می باشند.

دکتر اصغری سپس به امکانات و آزمایشگاه های موجود در دانشکده نیز اشاره کرده و گفت: دانشکده شیمی مجهز به 6 آزمایشگاه آموزشی (کارشناسی) و 14 آزمایشگاه پژوهشی (تحصیلات تکمیلی) می باشد. همچنین در این دانشکده 5 آزمایشگاه دستگاهی، مجهز به دستگاه های بسیار ارزشمند می باشند که کارشناسان مجرب در آن با ارایه خدمات دستگاهی به دانشکده شیمی و نیز کلیه دانشکده های دیگر در دانشگاه مازندران، دانشگاه ها و موسسات خارج از دانشگاه و صنایع استان مشغول به کار می باشند. این خدمات ضمن ارتقای کیفیت کارهای پژوهشی دانشگاه، با درآمدزایی خود موجب کاهش بار مالی دانشکده و نیز دانشگاه شده است.

رییس دانشکده شیمی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که دانشکده شیمی دارای کتابخانه تخصصی شیمی می باشد که شامل منابع بسیار ارزشمند علمی می باشد. به طوری که به علت قدمت و تنوع مجلات معتبر موجود در آن، در کشور بی نظیر است، خاطرنشان کرد: سهم فعالیت های پژوهشی دانشکده شیمی در سالهای اخیر در دانشگاه، اغلب چشمگیر بوده که این بیانگر تلاش بی وقفه همکاران هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشکده می باشد.

عضو شورای دانشگاه در ادامه با اشاره به فعالیت های عمرانی انجام شده در دانشکده شیمی گفت:  بدون شک آزمایشگاه های دانشکده شیمی که بدون وقفه و در برخی موارد به طور شبانه روزی استفاده می شوند و نیز دستگاه های ارزشمند موجود در آن و همچنین انبارهای مواد شیمیایی آن، از سرمایه های عظیم دانشگاه می باشند که پاسداری از آنها خصوصا در شرایط فعلی کشور از اهم واجبات است. لذا مراقبت، نگهداری و انجام سرویس های به موقع آنها، موضوعی است که باید به آن توجه ویژه داشت.

وی افزود: متاسفانه طی سال های گذشته، علی رغم انعکاس مشکلات ساختمان ها و دستگاه های دانشکده شیمی (به علت قدمت و فرسودگی های حاصل ازآن)  به مسوولان وقت دانشگاه، اقدام جدی صورت نگرفت و حل آنها مشمول زمان می شد که این امر دانشکده شیمی را به سمت فروپاشی پیش می برد.  در کمتر از دو سال اخیر از دکتر میرنیا ریاست دانشگاه و معاونان ایشان برای اطلاع از مشکلات دانشکده  دعوت به عمل آمد. ایشان و هیات همراه طی بازدید از دانشکده،  ازمشکلات جدی دانشکده اطلاع پیدا و بسیار اظهار تاسف کرده و دستور انجام اقدامات لازم را در اسرع وقت دادند. علی رغم مشکلات مالی شدید دانشگاه،  بخش عمده ای از این مشکلات مرتفع شده است که به شرح زیر اعلام می شود:

1-بازسازی کامل سقف ساختمان شماره 1 شیمی(انستیتو شیمی) که شامل 11 آزمایشگاه تحقیقاتی، کتابخانه شیمِی، انبارهای مواد شیمیایی، کارگاه شیشه گری، دفتر گروه های شیمی و بخشی از اتاق های اساتید شیمی می باشد.

2-بازسازی کامل انبارهای مواد شیمیایی( 5 انبار): شامل تعمیرات سقف انبار، موزاییک کاری کف، تعمیر طبقات فلزی، نصب طبقات جدید، پاکسازی، لیست برداری جدید، خروج مواد شیمیای نابود شده یا خطرناک و انبار گردانی(البته این کار در شرف انجام است) .

3-بازسازی کامل 3 آزمایشگاه تحقیقاتی(سرامیک کاری، تعمیر و نصب کابینت، تعمیر سیستم فاضلاب و لوله کشی و...)

4-نصب کف پوش و تعمیر کابینت ها و سکوها دربرخی از آزمایشگاه های تحقیقاتی

5-انجام لوله کشی و امکان بهره برداری از آب گرم در کل ساختمان انستیتو که در کل این سال ها این امکان میسر نبود.

6-نصب تهویه جدیدصنعتی درکلیه آزمایشگاه ها

7-نصب دربهای خروج اضطراری برای اغلب آزمایشگاه های تحقیقاتی (کامل انجام نشده است.)

8-تعمیر کامل سیستم برق وداکت در ساختمان انستیتو

9-بازسازی کامل سرویس های بهداشتی ساختمان شماره 2

10-اتصال فاضلاب ساختمان های دانشکده شیمی به فاضلاب شهری

11-تعمیر اساسی هودهای آزمایشگاه های تحقیقاتی

12-تعمیر سیستم های فاضلاب در کلیه ساختمان های شیمی

13-راه اندازی 3 آزمایشگاه تحقیقاتی جدید با امکانات ضروری موجود در آن

14-نقاشی راهروی آموزش و 3 اتاق برای راه اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی جدید

15- تعمیر و سرویس برخی دستگاه های آزمایشگاهی نظیر UV, IR, NMR, TGA, HPLC, DSC

16. تعمیر کلیه پنجره های آلومینیومی و شیشه های سکوریت و درب های ورودی ساختمان ها

17. نصب پرده های مناسب برای 10 کلاس درس

18. نصب پرده های زبرا برای 3 آزمایشگاه تحقیقاتی جدید

19. تعمیر و سرویس اسپیلیت های دانشکده

در پایان از توجه و حمایت های بی دریغ دکتر میرنیا ریاست محترم دانشگاه که همواره پشتیبان ما بودند و با پیگیری های مستمر خود ما را در حل این مشکلات یاری نموده اند، صمیمانه سپاسگزارم. همچنین از اختصاص به موقع بودجه های پژوهشی ایشان به دانشکده که ما را در رفع نیازهای ضروری دانشکده(خرید مواد شیمیایی و تجهیزات ضروری ) کمک نموده است قدردانی می نمایم. امیدوارم راهنمایی ها و توجهات عالمانه و دلسوزانه ایشان در آینده نیز ما را در اداره دانشکده رهگشا باشد.

از معاونان محترم دانشگاه، مهندس حق پناه مدیر محترم دفتر فنی و طرح های عمرانی دانشگاه و دیگر اعضای محترم دفتر فنی و همچنین همکاران محترم اداره پشتیبانی که ما را در مسیر این سازندگی کمک نمودند نیزتشکر می نمایم.

تصاویر بیشتر

روابط عمومی دانشگاه مازندران